Overgewicht

Overgewicht is helaas een veelvuldig voorkomend probleem. Volgens de statistieken heeft nu al de helft van de Nederlanders te maken met een vorm van overgewicht. En dit geldt niet alleen voor volwassenen, ook onder de jeugd blijft het percentage kinderen met overgewicht maar stijgen.
Tijd dus om hier wat aan te veranderen.
Het probleem met overgewicht is dat veel mensen het 'verkeerd' benaderen. Als het zo simpel was al EVEN wat gezonder eten of EVEN wat meer sporten, dan zouden er geen mensen zijn met overgewicht.
Het probleem van overgewicht is niet iets wat je oplost door EVEN iets anders te doen dan je gewend bent, vandaar dat diëten vaak niet of maar even werken. Zodra je stop met het "dieet van de maand" val je weer terug in je oude patroon en begint het hele gedoe weer van voren af aan. En vaak valt je gewicht dan nog hoger uit dan hoe het voor het dieet was. Het bekende jojoën.
EVEN werkt dus niet, maar wat dan wel: samen zullen we stap voor stap op zoek gaan naar een compleet nieuw leefpatroon dat voor jou geschikt is en waar jij je prettig bij voelt. Beetje bij beetje ga je je gedrag veranderen in een gezonder BLIJVEND gedrag. Met de nadruk op BLIJVEND! Niet even iets proberen en vervolgens terug naar het oude, maar NOOIT MEER TERUG naar het oude. Dit kan alleen als je je gedrag gaat veranderen. En dan bedoel ik niet alleen je eetgedrag, maar ook je sportgedrag en veel belangrijker nog je emotionele leefwereld. Veel mensen zien overgewicht als de oorzaak van hun problemen. Deze veelgemaakte denkfout weerhoudt mensen ervan om constructief wat te veranderen. Overgewicht is in eerste instantie niet oorzaak, maar GEVOLG. Pas in een later stadium wanneer je in dat vicieuze cirkeltje beland wordt overgewicht ook een oorzaak.
Overgewicht is dus niet een probleem dat je eventjes gauw oplost. En makkelijk is het uiteraard ook niet, anders hadden er niet zoveel mensen overgewicht gehad. Maar dat betekend niet dat het onmogelijk is.
En ik ga je daar bij helpen. Bang dat je strenge regels en diëten krijgt opgelegd. Dan kan ik je gerust stellen. Het hoeft allemaal niet zo strikt en streng, je mag best (slechte) lekkere dingen eten. En je hoeft ook niet allemaal ingewikkelde dingen klaar te gaan maken. We gaan uit van jou eetpatroon. En vaak kan je met een paar hele simpele kleine veranderingen al een heel groot effect bereiken.
En heel belangrijk; we blijven gewoon eten! Geen - de je welbekende - populaire crashdiëten dus.
Maar we gaan we gaan het niet alleen maar over eten hebben. Zoals ik eerder al zei is eten maar 1/3 van het probleem. We gaan het uiteraard ook uitgebreid hebben over manieren van bewegen (specifiek op jou afgestemd) en je emotionele leefwereld komt ook uitgebreid aan bod.
Pas wanneer je je op alle drie de aspecten gaat richten kun je een blijvend resultaat bereiken.
Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je je aanmelden voor email-begeleiding of heb je nog andere vragen vul dan het contactformulier in of stuur een mailtje naar:

info@psycholoogvanuithuis.nl

Tot slot nog een belangrijke opmerking: mijn doel is om je op weg te helpen naar een gezond leefpatroon en naar een gezond lichaam. Met de nadruk op gezond en niet onnatuurlijk of ultra slank ideaal. Een lijf en leven dat bij jou past. Een realistisch en haalbaar doel.